operasjon_edited_edited_edited.jpg

Kirurgi

Vi har et eget operasjonsrom og utfører de vanligste typer kirurgi. De fleste operasjoner blir utført på gassanestesi da dette er den sikreste formen for narkose. I tillegg til en kirurg er det alltid en assistent som kun har ansvar for overvåkning og anestesi. Eksempler på inngrep som utføres av oss:

 

 • Kastrering og sterilisering av hund, katt, kanin og gnagere

 • Keisersnitt

 • Operasjon av livmorbetennelse

 • Fjerning av fremmedlegeme og andre bukoperasjoner

 • Små og store kuttskader

 • Fjerning av hudsvulster, jursvulster og svulster i munnhule mm.

 • Operasjon av fremfalt tårekjertel (cherry eye) og feilstilte øyelokk

 • Munnhulekirurgi bl.a. tanntrekk av residiverte melketenner og
  skadete tenner samt tenner med sykdom som gir smerter

 • Vi har samarbeid med klinikker som utfører beinkirurgi

valper_edited.jpg
rtg.jpg
kattugner_edited.jpg

Poliklinikk

I poliklinikken kan du komme med allslags problemer som
halthet, kløe, diare, sårskader, slapphet etc. I tillegg utfører
vi rutineundersøkelser som vaksinasjon, utstedelse av pass,
identitetsmerking, tannstein, helseundersøkelse av valper,
HD røntgen, blodprøver, urinprøver og røntgen. Hvis det
er behov for videre utredning og behandling, kan dyret legges
inn samme dag, eller vi setter opp en tid til dette senere.

mango_edited.jpg
 
 
Litchi_edited_edited.jpg

Røntgen

Her på klinikken har vi moderne røntgenapparat. Røntgen blir brukt i  mange sammenhenger og røntgenbilder er i mange tilfeller med på å stille diagnose. I tillegg utfører vi røntgen rutinemessig av unge hunder for å avdekke AA (albueleddsartrose) og HD (hofteleddsdysplasi).
Dette i tråd med anbefalinger fra Norsk Kennel Klubb. Hunden må være minimum 12 mndr gammel for å ta disse bildene. Følgende store raser må være minimum 18 mndr gammel for HD røntgenfotografering: Bullmastiff, bordeaux dogge, grand danois, leonberger, maremma, engelsk mastiff, napolitansk mastiff, newfoundlandshund, landseer, pyreneerhund og sanktbernhardshund.

 

Det anbefales at eier bestiller og betaler via Min side før bildene tas. Da går det raskere og en slipper ekstra gebyr.

 

Hvordan bestille:
- Gå inn på www.nkk.no

- Min side-logg inn
- Velg helse
- Bestill HD/AD
- Legg inn reg. Nummer på hund
- Betal
Du får da tilsendt mail, skriv ut vedlagt skjema som bringes til klinikk.

Pris 265,-/avlesning
Pris 415,-/avlesning dersom vi skriver ut skjema ved klinikk.

 

Vi har også ultralydapparat som vi bruker i forbindelse med drektighetsundersøkelser
og ved undersøkelser av forskjellige sykdomstilstander i bl.a. bukhulen.

rtg-hofte.png
 
tannrtg_edited.jpg

Tannbehandling

Tannbehandling er en viktig del av praksisen vår. Tannstein, tannskader, betennelse i tannkjøtt og
tannrøtter er dessverre ganske vanlig på hund og katt. Dyrene har like stort behov for oppfølging
og pleie av tenner som oss.

 

Vi er godt utstyrt med eget tannrom, og utfører de fleste nødvendige behandlinger her.

 

I 2011 fikk vi digitalt tannrøntgen som er et godt verktøy til å enkelt kunne stille diagnoser i munn.

 

Så mange som 80% av alle hunder og katter over 3 år har alvorlige tannproblemer. Videre utdypes om hvordan tannsykdom kan utvikle seg. 

 

Plakk er det belegget som dannes av matrester, spytt og bakterier. Pussing, altså mekanisk rengjøring av tennene, fjerner plakken. Plakk kan bli til tannstein i løpet av 48 timer, og tennene bør derfor pusses hver dag. Tyggepinner til tannpleie er som oftest ikke nok som eneste tannpleietiltak! Spesialfôr med spesiell struktur for mer tyggemotstand er også et forebyggende tiltak som hjelper ytterligere å redusere plakk. 

 

Tannstein oppstår ved at plakk mineraliseres. Tannstein har små porer hvor det sitter veldig mye bakterier. Disse bakteriene vil føre til en betennelse i tannkjøttet. Tannstein kan ikke fjernes ved vanlig tannpuss hjemme, men må fjernes med scaler. Slike tannrenser utfører vi på vårt tannrom. 

 

Betennelse i tannkjøttet (gingivitt) som følge av tannstein gir rødhet, hevelse, varme, smerte og nedsatt funksjon. Det betente tannkjøttet vil etterhvert trekke seg tilbake eller danne dype lommer langs tannhalsene og mister dermed funksjon til å beskytte tennenes røtter. I lommene kan det samle seg enda mer bakterier. Betennelsen angriper strukturene som sørger for tannens forankring i kjevebeinet. Tannen er opphengt i kjevebein ved hjelp av mange små fibere. Disse små fiberne blir også skadet. Betennelsen går dypere og dypere og kjevebeinet begynner å løse seg opp. Dette fører til at tennene løsner. 

 

Daglig tannpuss og jevnlige tannrenser vil kunne forebygge mot alvorlige tannsykdommer og dermed kunne spare dyrene våre for mye lidelse!

TR%20katt_edited.jpg
TR_rtg_katt.jpg
 
laboratoriet_edited.jpg

Indremedisin
 

Dyr kan få mange av de samme sykdommene som oss. Eksempler på dette kan være sukkersyke, nedsatt stoffskifte, kreft, hjerte- og nyresvikt. Det vil ofte kreve en utredning i mange steg for å komme fram til eksakt diagnose. I de fleste tilfeller vil hele prosessen blir gjennomført på klinikken.

Mange av prøvene vi tar i utredningsprosessen kan analyseres på klinikken. Vi har oppgradert utstyr for å foreta en biokjemisk analyse av blodet samt en differensialtelling av de forskjellige blodcellene. Med våre nye blodanalysemaskiner får vi mye mer info ut av hematologi prøvene. Vi kan kjøre SDMA, en test som oppdager tidlig nyresvikt. Urin/protein ratio i urin som gir indikasjon på nyresykdom. CRP som gir nyttig info om tegn til sykdom. Og ikke minst progesterontest. I tillegg har vi tilgjengelig forskjellige hurtigtester, bl.a. for å sjekke for borreliose, katteaids og andre infeksjonssykdommer.

Vi farger prøver fra ører, hud, svulster og urin for mikroskopisk undersøkelse på huset. Vi foretar også dyrking av urin. I tillegg har vi tilgang på godt kvalifisert personale både i Norge og utlandet som undersøker vevsprøver vi tar.

blodpr%C3%83%C2%B8ve_dwalin_edited.jpg
 
royal_edited.jpg
våtfôr.jpg
specific_edited.jpg

Fôr
Riktig fôring av ditt dyr kan forebygge en del sykdommer både i oppveksten og i voksen alder. I visse perioder av livet stiller kroppen større krav til fôrets sammensetning enn til vanlig. Dette er spesielt under vekst, når dyret er drektig, ved diegivning, ved stor aktivitet som for eksempel jakt og når dyret blir eldre. Når dyrene er syke og etter kirurgiske inngrep har kroppen behov for fôr som er ernæringsmessig riktig sammensatt.

 

Noen fôrprodusenter har i samarbeid med veterinærer gjort omfattende forsking på hvilke behov kjæledyret ditt har i de ulike periodene av livet sitt. På bakgrunn av dette har de utviklet fôr til alle livsstadier, også medisinsk fôr.

 

Medisinsk fôr er fôr som kun blir solgt hos veterinærer og som skal understøtte medisinsk behandling.

 

Stord Dyreklinikk forhandler fôr fra to produsenter, Royal Canin Veterinary og Specific, som begge leverer fôr av høy kvalitet, både til daglig fôring og ved sykdomstilfeller.

 

Det er lett å blir forvirret i fôrverden, men vi kan gjennom egen erfaring og andre kunder sin erfaring rettlede deg til å velge rett fôr til ditt dyrs behov.

 

I tillegg til fôr selger vi også pleieprodukter, spesialshampoer, børster, forebyggende utstyr til tannbehandling, kattesand, transportbur, morsmelkerstatning, fiskeolje, vitaminer, DAP, feliway og diverse snacks.

 

Det trenger ikke være dyrere å fôre på kvalitetsfôr. Fôret er mer ernæringsmessige riktig sammensatt og dyret tar opp mer næring gjennom mindre fôrmengder. Dyret spiser mindre mengder av fôr med høy kvalitet, det betyr også mindre avføring. Sammenlignet med et fôr av lavere kvalietet vil en i løpet av en måned i mange tilfeller komme noenlunde likt ut prismessig.